Follow Me on Twitter
Tuesday, 24 February 2015 12:40

Filipijnse migranten sturen meer geld naar huis

Filipijnse migranten stuurden in 2013 meer geld naar huis dan ooit tevoren. Volgens de Filipijnse centrale bank kwam er dat jaar € 22,2 miljard binnen aan zogenaamde remittances. Dat is bijna 8 procent meer dan het jaar ervoor.

Alleen al in december 2013 kwam er € 2,1 miljard binnen, 12,5 procent meer dan in december 2012. Van het totaal bedrag werd ruim € 20 miljard overgemaakt via stortingen van contact geld bij banken. De rest werd elektronisch overgemaakt. Het meeste geld werd verzonden uit de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië, het Verenigd Koninkrijk, Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Canada en Japan.
Naar schatting komt er ook nog 4 tot 8 miljard euro aan remittances het land binnen via niet geregistreerde kanalen, waarmee het totaal boven de € 30 miljard zou kunnen liggen.
Als deze tendens doorzet is er in 2014 (waarvan de gegevens nog niet bekend zijn) € 24 miljard aan remittances binnengekomen.

De hoeveelheid geld die de naar schatting 230 miljoen migranten wereldwijd naar huis sturen neemt zienderogen toe en zal volgens de Verenigde Naties in 2015 uitkomen op 450 miljard euro. Dat is vier keer zoveel dan alle ontwikkelingshulp tezamen en zal daarom een veel grotere impact hebben op armoedebestrijding dan de gegeven hulp. Dit komt ook omdat het geld vooral naar families in de armste regio's in de wereld wordt gestuurd. Zo'n 10 procent van de wereldbevolking profiteert van deze remittances.

Bronnen: Philippine Star en Reuters

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.