Follow Me on Twitter
Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 62
Monday, 08 February 2010 07:36

Fotoreportage: Het feest van de Black Nazarene

blacknazarene34Op de negende januari van elk jaar worden het feest en de parade van de Black Nazarene gehouden in Quiapo, in het hartje van het oude centrum van Manilla. Het beeld van de zwarte Jezus werd in 1606 door Spaanse priesters van Mexico naar Manilla gebracht. Onderweg brak er brand uit op het schip, waardoor het beeld zwartgeblakerd werd. Daarna werd het bekend als de Black Nazarene.

Het beeld wordt op een mooi opgetuigde kar geplaatst en door de straten van Quiapo getrokken door mannen op blote voeten in bordeauxrode shirts. Aan het beeld worden magische en genezende krachten toegeschreven en velen proberen het beeld aan te raken. Duizenden mensen nemen een wit doekje mee waarmee ze lopen te zwaaien. Als het beeld dicht genoeg in de buurt komt wordt het doekje er naar toe gegooid, in de hoop dat één van de wachten het zal vangen, het over het gezicht van het beeld wrijft en het vervolgens teruggooit.
Het feest van de Black Nazarene is de meest massale gebeurtenis in de Filipijnen en brengt jaarlijks naar schatting anderhalf tot twee miljoen mensen op de been. Elk jaar komen er mensen bij om het leven en raken er honderden gewond. Lees meer over Black Nazarene bij historische nieuwsfeiten

Tekst en samenstelling: Evert de Boer

{gallery}fotoreportages/black_nazarena{/gallery}

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.