Follow Me on Twitter
Saturday, 22 September 2012 15:58

Film kinderprostitutie in de Filipijnen in première op Filmfestival

De film Lilet Never Happened, over kinderprostitutie in de Filipijnen, gaat tijdens het Nederlandse Filmfestival in Utrecht in première. De film van regisseur Jacco Groen is bedoeld als een aanklacht tegen de kinderprostitutie en wordt vertoond op donderdag 26 september, woensdag 3 en donderdag 4 oktober
(zie: http://www.filmfestival.nl/publiek/films/lilet-never-happened).

Lilet Never Happened gaat over het jonge meisje Lilet dat in de Filipijnse hoofdstad Manilla woont en in de prostitutie terecht dreigt te komen. De cast bestaat voornamelijk uit Filipijnse acteurs. De Nederlandse actrice Johanna ter Steege, bekend van de films 'Spoorloos' en 'Tirza' kruipt in de huid van sociaal werkster Claire die Lilet uit de wereld van de seksindustrie probeert te halen. Haar pogingen stranden echter keer op keer. Hoewel Lilet genoeg kansen krijgt om eruit te stappen kiest ze, in al haar weerbarstigheid, de moeilijkste weg.
De film vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de Filipijnse kinderen, maar op een manier die de film toegankelijk maakt voor een groot publiek. Vandaar dat de makers zeggen gekozen te hebben voor een heldere en betrokken verhaallijn waarbij humor en aangrijpende scènes elkaar in hoog tempo afwisselen. Volgens hen is de film qua stijl vergelijkbaar met de films Cidade de Deus/City of God en Slumdog Millionaire.

Milow
De Belgische zanger Milow heeft de titelsong voor de film gemaakt. Hij werkte er aan mee omdat hij graag wil helpen het thema kinderprostitutie onder de aandacht van een groot publiek wil brengen.

Draag bij aan afmaken van de film!!! Kijk nu op CineCrowd - http://bit.ly/TuHb4J"
Het is de bedoeling dat de film vanaf februari 2013 te zien in de Nederlandse bioscopen. Hoewel de film bijna klaar is, zoeken de regisseurs dringend steun voor de postproductie (geluids- en muzieknabewerking). Ze hebben nog slecht € 7.500 nodig om de film bioscoop klaar te maken.
Daarvoor hebben zij een project aangemaakt op CineCrowd http://bit.ly/TuHb4J

 

Trailer:
{youtube}ZD_aGdeUSsk{/youtube}

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.