Follow Me on Twitter
Thursday, 13 December 2012 23:42

Dodental orkaan Pablo boven de 900

Het dodental van de zwaarste orkaan die de Filipijnen dit jaar trof is opgelopen tot 902, terwijl het aantal vermisten boven de 600 ligt. Het aantal vermisten is afgenomen omdat volgens autoriteiten kortgeleden 296 vissers terug werden gevonden. De verwachting is dat het aantal doden tot boven de 1200 zal stijgen.


Het Nationale Rampen Mangament Council rapporteerde dat bijna 5 miljoen mensen in 2000 dorpen, gelegen in 38 gemeenten, 30 provincies en 9 regio's werden getroffen door de zware storm. Orkaan 'Pablo', die ruim een week geleden in Mindanao aan land kwam, maakte vooral veel slachtoffers en richtte veel schade aan in de provincies Davao Oriental, Compostelea Valley en Surgao del Sur. De plaatsen Cateel, Boston en Baganga en omliggende dorpen in Davao Oriental werden grotendeels van de kaart geveegd.
De meeste slachtoffers vielen echter in New Bataan in Compostela Valley. Daar zijn 250 lichamen geborgen en worden nog meer dan 400 mensen vermist. In de kleine mijnbouwstadje staan nog slechts enkele gebouwen overeind. Het is nog steeds slecht bereikbaar en de aanvoer van voedsel en hulpgoederen is volstrekt onvoldoende. De bewoners staan sinds het weekend langs de weg te bedelen omdat ze honger hebben.

Bron: Philippine Star

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.