Follow Me on Twitter

Tuesday, 20 November 2012 11:09

Een Van Gogh restaurant in de Filipijnen

1. Van Gogh is Biopolair restaurantGelegen aan de achterkant van een kleine binnenplaats, in het noorden van Metro Manilla, ligt een klein restaurant met een ongewone naam en een nog ongewonere menukaart. Het heet "Van Gogh is Bipolaire", als eerbetoon aan de schilder waarvan wordt verondersteld dat hij een levenslange strijd leverde met deze psychische stoornis. Een stoornis waaraan ook de eigenaar van het restaurant, Jetro Rafael, lijdt.

Thursday, 04 October 2012 12:52

Folkrockband ASIN

1. ASIN in eerste samenstellingIn de jaren 70 en 80 ontstond in de Filipijnen een nieuwe stroming binnen de Filipijnse popmuziek met artiesten die popnummers in het Tagalog zongen in plaats van het Engels en daar soms ook wat speciek Filipijnse elementen aan toevoegden. Deze stroming raakte bekend onder de afkorting OPM (Original Pilipino Music). Een van de meeste bekende exponenten van de stroming was zanger Freddie Aguilar, die in de jaren 80 ook buiten de Filipijnen bekend werd door zijn wereldhit Anak. Een andere populaire band uit die tijd was folkrockband ASIN, die met politiek en sociaal geëngageerde nummers doordrong tot de mainstream popscene.

Door: Jeroen Dunnewold

Friday, 31 August 2007 21:16

Amerikaanse bands kleuren de hitlijsten

Hedendaagse popcultuur op de Filipijnen

The Neptunes, The Black Eyed Peas en The Pussycat Dolls nu eens niet in de Hitkrant, maar in de Tambuli. Want deze drie immens populaire Amerikaanse muziekformaties hebben alle drie een lid dat van Filipijnse afkomst is. Niet alleen in de Verenigde Staten genieten muziekliefhebbers volop van hun ‘rise to fame’, ook op de Filipijnen knalt de muziek van deze bands dagelijks uit de luidsprekers van huiskamers, disco’s en jeepneys. (door Lisa Jap-A-Jo)