Follow Me on Twitter
Friday, 19 October 2012 09:02

Vissen met dynamiet in de Filipijnen rampzalig

Uit een verslag van het overheidsinstituut voor visserij (BFAR) aan de Senaat blijkt dat er in het hele land ongeveer 10.000 keer per dag gevist wordt met gebruik van dynamiet. Het buitensporig gebruik van dynamiet bij het vissen heeft rampzalige gevolgen voor visgronden. Vissen in alle maten en soorten worden het slachtoffer en de koraalriffen die noodzakelijk zijn voor de vissen en het zeeleven worden op grote schaal vernield.


Volgens de Senaat is dynamietvissen een lucratieve industrie en lijkt het vrijwel onmogelijk dat het op deze schaal plaats kan vinden zonder dat lokale autoriteiten en overheidspersoneel ervan op de hoogte zijn. Daarom vroeg de senaat aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Landbouw hun eigen onderzoek te doen en hard tegen deze uitwassen op te treden.
Deze illegale vorm van vissen is er volgens deskundigen mede de oorzaak van dat de visvangst in de Filipijnen al een aantal jaren met 3 tot 4 procent terugloopt.

Verder gaf de BFAR aan zich zorgen te maken over het verdwijnen van inlandse vissoorten uit de binnenwateren. Dit is het gevolg van overbevissing en de introductie van uitheemse soorten die de oorspronkelijke soorten verdrijven. Er zijn bekende en populaire soorten die nu nog nauwelijks op de markt te vinden zijn.

Bron: Philippine Daily Inquirer

2 comments

  • Comment Link Theo Thiebou Friday, 10 November 2017 21:01 posted by Theo Thiebou

    Hard tegen deze uitwassen op treden, heeft dit nu succes? doet de regering hier iets aan? mensen de gevangenis?

  • Comment Link Theo Thiebou Friday, 10 November 2017 20:57 posted by Theo Thiebou

    Hard tegen deze uitwassen op treden, heeft dit nu succes? doet de regering hier iets aan? mensen de gevangenis?

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.