Follow Me on Twitter

1. Zamboanga brandBegin september viel een groep gewapende strijders van het Moro National Liberation Front de Zuidelijke Filipijnse stad Zamboanga binnen. Tegen een overmacht van militairen en politie hielden ze de bezetting van een aantal wijken 20 dagen vol. Het aantal dodelijke slachtoffers was 218 en de aangerichte ravage was enorm. Met de aanval wilde het MNLF duidelijk maken dat ze zich buitengesloten voelden in de vredesonderhandelingen tussen de regering en een rivaliserende moslim verzetsgroep.

Door: Willem van Dam

Friday, 12 December 2008 11:54

Week van de Vrede in Mindanao

moslims-voor-vredeBisschoppen van de katholieke en van de protestantse kerken en Moslim leiders uit Mindanao hebben gezamenlijk een oproep gedaan aan alle inwoners van het eiland om op een of andere wijze deel te nemen aan de week van de vrede op Mindanao, die gehouden wordt van 27 november tot 3 december. 

Onderzoek naar stamboom voorkomt bloedwraak op Mindanao

“Mijn familie heeft nu rust. We kunnen weer naar buiten en zijn niet meer bang om te worden vermoord”, zegt Esrafel Rangaig. Dankzij Rido, een organisatie die bemiddelt in confl icten tussen Maranao clans, is verder bloedvergieten voorkomen.

Saturday, 31 March 2007 21:16

Vechten tegen vooroordelen

Moslims zetten zich in voor vrede

Musa Sanguila herinnert zich zijn jeugd op Mindanao als één grote vlucht voor de oorlog. Dertig jaar later stellen zijn kinderen hem de vraag die hij als kind aan zijn ouders stelde: “Waarom rennen we weer weg?” Musa wil niet dat de geschiedenis zich blijft herhalen.