Follow Me on Twitter

1. water in het dorp ook voor de kinderenOp 29 november ontving de Nederlander Auke Idzenga in Amsterdam de eerste prijs in de BBC World Challenge 2010 voor zijn in de Filipijnen ontwikkelde waterram. De waterram is een pomp die werkt op waterkracht en het water enkele honderden meter over een lengte van een kilometer omhoog kan pompen.

Door Evert de Boer

 

Saturday, 09 October 2010 10:48

‘Nederlandse’ rampomp succes op Filipijnen

instalatie-rampomp-foto-aidDe Nederlander Auke Idzenga is met een door hem ontwikkeld waterpompprogramma genomineerd voor de BBC World Challenge 2010. Vanaf nu kan er op de site van de wedstrijd gestemd worden op zijn rampompenproject, bedacht op de Filipijnen, waar Idzenga al twintig jaar werkt.

Door: Conny van den Bor

Thursday, 11 March 2010 15:54

Ontwikkelingshulp aan Filipijnen neemt af

kinderen-vormen-de-meest-kwetsbare-groepDe economische crisis en donormoeheid hebben gevolgen voor ontwikkelings- en hulporganisaties in de Filipijnen. Er komt minder geld van donoren uit rijke landen waardoor ze gedwongen zijn hun werkzaamheden met kinderen en arme gezinnen te verminderen.

Vertaling en bewerking: Evert de Boer

Saturday, 12 September 2009 10:30

De valkuilen van ontwikkelingshulp

1. Met de aanleg vd Halsema-snelweg in Benguet werd in 2007 gestopt en is niet af.Bij minstens zeventig procent van de projecten die in de Filipijnen gefinancierd worden met behulp van leningen verstrekt als officiële ontwikkelingshulp (ODA-leningen) worden niet de beoogde resultaten behaald. Dat komt omdat in de planning- en goedkeuringsfasen de verwachte baten van de projecten te hoog worden ingeschat. Hierdoor wordt veel overheidsgeld aan infrastructurele werken verspild. Dit is de conclusie van een zes maanden durende studie van het Philippine Center for Investigative Journalism (PCIJ).
Door: Roel Landingin*