Follow Me on Twitter

1. Zwemmen in de zee bij SibaleHet aantal toeristen in de Filipijnen neemt gestaag toe, zowel vanuit het buitenland als vanuit het land zelf. Ook het aantal bestemmingen wordt uitgebreider en gevarieerder. Nieuwe initiatieven richten zich ondermeer op eco-toerisme en community based toerisme, toerisme waarvan lokale gemeenschappen zoveel mogelijk de vruchten plukken. Eén van die laatstgenoemde initiatieven is Green Initiative, opgezet in 2013, dat het aantal reisbestemmingen stap voor stap uitbreidt. Hieronder een beschrijving van de Green Initiative reis naar de eilanden Mindoro en Sibale.

Tekst en foto's 2, 4 en 5 door: Mari-An C. Santos
Vertaling: Erniël G. de Boer

Wednesday, 09 July 2014 19:50

De rijke natuur van de Romblon eilanden

1. Lokale vissers in Romblon vangen tunaHet aantal toeristen in de Filipijnen neemt gestaag toe, zowel vanuit het buitenland als vanuit het land zelf. Ook het aantal bestemmingen wordt uitgebreider en gevarieerder. Nieuwe initiatieven richten zich ondermeer op eco-toerisme en community based toerisme, toerisme waarvan lokale gemeenschappen zoveel mogelijk de vruchten plukken. Eén van die laatstgenoemde initiatieven is Green Initiative, opgezet in 2013, dat het aantal reisbestemmingen stap voor stap uitbreidt. Hieronder een beschrijving van de Green Initiative reis naar de Romblon eilanden.

Tekst en foto's door: Mari-An C. Santos

1. Smokey ToursSmokey Tours laat deelnemers het gewone leven van de stadsarmen in Manilla ervaren

Smokey Tours organiseert rondleidingen om gasten de andere kant van het leven in Manilla, de Filipijnen, te laten ervaren. Lokale gidsen bieden met verschillende routes door de stad bezoekers een kijkje in de Filipijnse cultuur en openen daarmee de ogen van de gasten. De betekenis ervan wordt gevonden in het alledaagse leven, dat gedeeld wordt met de gasten van Smokey Tours.

Monday, 22 July 2013 12:29

Het Wilde Noorden - Ilocos Norte

1. Kapurpurawan rots formatieIlocos Norte bestaat uit een smalle strook land tussen het Cordillera gebergte aan de oostkant en de Zuid-Chinese Zee. Dit zorgt voor een breed scala aan landschappen, van stranden en duinen tot bergen. De hoofdstad, Laoag, ligt ongeveer 475 kilometer van Manilla. Naast de rijke natuurlijke attracties, heeft de provincie sporen van zijn Spaanse geschiedenis behouden, zichtbaar in verschillende bouwwerken, waaronder kerken, vuurtorens en huizen.

Door Mari-An C. Santos

Saturday, 06 July 2013 13:05

De strijd voor de Ifugao rijstterrassen

1. Oudere Ifugao vrouw in oorspronkelijke kleding - kopieZe werden op hetzelfde moment door het Ifugao volk aangelegd als de tijd waarin de Chinezen hun Grote Muur bouwden, maar de rijstterrassen van de noordelijke Filipijnen staan onder toenemende dreiging van de natuur en de mensheid.

Door Mari-an Santos
Vertaling: Erniël G. de Boer